KEMOHEADS ESBJERG

Som tidligere kemopatient (billedet her er heldigvis ikke helt nyt længere, og jeg har forlængst fået en fin frisure igen) ligger det mig meget på sinde at lede forskellige tiltag, der kan hjælpe andre kemopatienter. Derfor har jeg besluttet mig for at starte en Esbjerg-afdeling af Kemoheads, som er en organisation baseret på frivillighed og hjælpsomhed. 

Det går i al sin enkelthed ud på, at jeg samler huer til voksne ind. Huerne er lavet af f eks dig, og de kan være strikkede, hæklede, hakkede, syede, filtede osv. Der er ingen krav til materialer eller farver - eneste krav er, at de er til voksne.

Via Kræftrådgivningen i Esbjerg bliver der formidlet kontakt til de kræftramte, som får tilbud om at komme op i Flittiglise og hente en hue - kvit og frit.

Der er ikke en rød reje at gøre med i Kemoheads, så hjælpen er som før nævnt baseret på frivillighed og hjælpsomhed.

Har du lyst til at hjælpe mig med at lave huer, vil jeg blive ualmindeligt glad.

Hvordan gør jeg sådan rent praktisk, spørger du måske dig selv? Svaret er ganske enkelt, du går nemlig bare igang. Find garn frem fra lageret eller køb noget nyt - du bestemmer. Alle huer kan bruges, både til mænd og kvinder, store og små hoveder, varme huer til vinterbrug og bomuldshuer til at skåne den sarte hovedbund mod solens stråler. Alt kan bruges.

Når du har strikket en eller flere huer, er du velkommen til at komme og aflevere dem i een af Flittigliserne. Og bor du langt væk, skal du bare sende dem til os. Sæt gerne en lille mærkeseddel på huen med vaskeanvisning - og har du lyst til at skrive et par søde ord til modtageren, vil det også være et kæmpe hit.

                          


FORSLAG TIL OPSKRIFTER

Da hele dette projekt beror på frivillighed, er det absolut INGEN krav til, hvilken opskrift du bruger. Men mange har allerede nu efterlyst forslag til opskrifter, så her kommer nogen bud:

Getting warmer hat  opskriften er på engelsk.

Strikkeglad.dk  en side med masser af gratis opskrifter

Fiftyfabulous  har en fin opskrift på en dejlig hue

Ellen Larsen har lavet 3 opskrifter som kan købes for 25kr. Hele overskuddet går til Knæk Cancer.

Sanne Fjalland har designet Vedersø hue , som er en varm, blød og skøn hue.

Løvsprettlue  fra Strikkelisa, opskrifter er på norsk og engelsk.

Og sådan kunne jeg blive ved. Der ligger tusindvis af opskrifter tilgængeligt på Internettet, mange har måske også opskrifter i bøger. Alt kan bruges.

FÆLLESSTRIK

Når coronapandemien har lagt sig, og vi igen må væres sammen fysisk, vil jeg ca 1 gang om måneden åbne butikken for et Kemoheads-arrangement, hvor jeg byder på kaffe og te, og hvor vi hygger os sammen om dette fantastiske projekt. Vi kan vise vores huer frem og komme med inspiration til hinanden. Dette skal jeg nok gøre opmærksom på, når tiden er inde til det.