KEMOHEADS ESBJERG


Som tidligere kemopatient (billedet her er heldigvis ikke helt nyt længere, og jeg har forlængst fået en fin frisure igen) ligger det mig meget på sinde at lede forskellige tiltag, der kan hjælpe andre kemopatienter. Derfor har jeg besluttet mig for at starte en Esbjerg-afdeling af Kemoheads, som er en organisation baseret på frivillighed og hjælpsomhed.

Det går i al sin enkelthed ud på, at jeg samler huer til voksne ind. Huerne er lavet af f eks dig, og de kan være strikkede, hæklede, hakkede, syede, filtede osv. Der er ingen krav til materialer eller farver - eneste krav er, at de er til voksne.

Via Kræftrådgivningen i Esbjerg bliver der formidlet kontakt til de kræftramte, som får tilbud om at komme op i Flittiglise og hente en hue - kvit og frit.

Der er ikke en rød reje at gøre med i Kemoheads, så hjælpen er som før nævnt baseret på frivillighed og hjælpsomhed.

Har du lyst til at hjælpe mig med at lave huer, vil jeg blive ualmindeligt glad.

Hvordan gør jeg sådan rent praktisk, spørger du måske dig selv? Svaret er ganske enkelt, du går nemlig bare igang. Find garn frem fra lageret eller køb noget nyt - du bestemmer. Alle huer kan bruges, både til mænd og kvinder, store og små hoveder, varme huer til vinterbrug og bomuldshuer til at skåne den sarte hovedbund mod solens stråler. Alt kan bruges.

Når du har strikket en eller flere huer, er du velkommen til at komme og aflevere dem i een af Flittigliserne. Og bor du langt væk, skal du bare sende dem til os. Sæt gerne en lille mærkeseddel på huen med vaskeanvisning - og har du lyst til at skrive et par søde ord til modtageren, vil det også være et kæmpe hit.

Forslag til opskrifter

Opskriften er på engelsk

En side med masser af gratis opskrifter

LØVSPRETTLUE fra Strikkelisa, opskrifter er på norsk og engelsk.   

Har en fin opskrift på en dejlig hue

Sanne Fjalland har designet VEDERSØ HUE , som er en varm, blød og skøn hue.

Ellen Larsen har lavet 3 opskrifter som kan købes for 25kr. 
HELE OVERSKUDDET GÅR TIL KNÆK CANCER.

Og sådan kunne jeg blive ved. Der ligger tusindvis af opskrifter tilgængeligt på Internettet, mange har måske også opskrifter i bøger. Alt kan bruges

Da jeg ikke må reklamere for Kemoheads og alle de skønne huer oppe på sygehuset i Esbjerg, og der dermed ikke bliver uddelt ret mange huer, har jeg besluttet, at jeg begynder at sælge huerne i begge de fysiske butikker. Pengene fra salget donerer jeg til Støt Brysterne, så alle jeres fine huer er dermed alligevel med til at støtte nuværende og fremtidige kræftpatienter.